Nacionalni Sajam Pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem Sinj, 2019.

"Nacionalni Sajam Pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem Sinj, 2019."
12.-13.travnja, 2019.
Svečano otvaranje, 12.04.2019. u 11:30 sati – Hotel Alkar

Nacionalni sajam pršuta promovira tradicionalni način proizvodnje suhomesnatih proizvoda u suradnji sa novim standardima, zahvaljujući konstantnom angažmanu svih suradnika, proizvođača, institucija i struke.

Nacionalni Sajam pršuta se u gradu Sinju proteklih godina održavao u mjesecu ožujku ili travnju, poprimio je međunarodni karakter zbog sudjelovanja izlagača sa područja Bosne i Hercegovine, Slovenije i Italije. Broj izlagača kreće se oko 70 (po pretpostavci od proteklih godina), posjetitelja nekoliko tisuća. U izložbenom dijelu izlaže se pršut, suhomesnati proizvodi, sir, vino, maslinovo ulje, te tradicionalni uporabni proizvodi koji se proizvode u ruralnom dijelu Dalmacije, Like i Slavonije, te sa područja otoka u Splitsko dalmatinskoj županiji.

Na Sajmu se očekuje sudjelovanje proizvođača pršuta i suhomesnatih proizvoda s područja RH, proizvođača slavonske šunke, regionalne mesne industrije, predstavnike udruga proizvođača, individualne proizvođače, proizvođače «Istarskog pršuta», koji tradicionalno sudjeluju na Sajmu, kao i goste iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, predstavnike Udruga uzgajivača svinja, regionalna obiteljska gospodarstva koja se bave uzgojem svinja i proizvodnjom pršuta, predstavnike vodećih trgovačkih lanaca, hotelijera i ugostitelja.

Osim izlagačkog dijela u sklopu sajma planira se i organizacija stručnih- edukativnih panela na kojima bi se proizvođači i posjetitelji mogli informirati o temama vezanim za problematiku proizvodnje, plasmana, zaštite i promocije tradicionalnih proizvoda, oznake kvalitete, uvođenje standarda, modela udruživanja, tehnologiji proizvodnje i obrade pršuta, te programima poticanja i financiranja od strane vladinih i drugih institucija, a posebno putem natječaja namjenjenih ruralnom prostoru.

Upriličiti će se bogati kulturno umjetnički program, prezentacija baštine sa područja Dalmacije, Hercegovine, Like i Slavonije. U sklopu sajma već tradicionalno se predstavljaju Turističko ugostiteljske škole sa područja Dalmacije - Sinja, Splita, Trogira, Šibenika i Dubrovnika umijećem aranžiranja i serviranja pršuta i ostalih tradicionalnih proizvoda, te se organizira natjecanje pod nazivom „BURA CUP“ u kojemu učestvuju učenici Srednjih strukovnih škola sa svojim mentorima.

    Organizatori:
  • PODUZETNIČKI CENTAR SINJ d.o.o za razvoj poduzetništva; Vrlička 41 21230 Sinj; tel.021 82 44 53
  • GRAD SINJ
  • SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA

LAG CK :: Službeni dio

Članovi

13-07-2015

Članovi LAG-a mogu postati fizičke osobe (ako imaju registriran obrt i/ili su upisani u upisnik obiteljskih poljoprivred...

Struktura i tijela LAG-a

13-07-2015

Organizacija koja stvara partnerstva između lokalne uprave, gospodarstva i civilnog društva...

LEADER & LAG

13-07-2015

LAG Cetinske krajine osnovan je s jasnom misijom iskorištavanja svih mogućnosti razvoja...

Misija & Vizija

13-07-2015

LAG Cetinske krajine osnovan je s jasnom misijom iskorištavanja svih mogućnosti razvoja...

Što je LAG & LAG CK

13-07-2015

Organizacija koja stvara partnerstva između lokalne uprave, gospodarstva i civilnog društva...

Korisni linkovi

Sve dodatne informacije možete pronaći na službenim stranicama Ministarstava, Agencija i ostalih organizacija RH: