JAVNI POZIV ZA UKLJUČIVANJE ZAINTERESIRANE JAVNOSTI U STRUKTURIRANI DIJALOG O DRUŠTVENOM PODUZETNIŠTVU

Centar za ruralni razvoj CERURA HR provodi projekt „Dijalogom do Hrvatske mreže za društveno poduzetništvo“ kodni broj UP.04.2.1.06.0054 koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda. Opći cilj projekta je jačati kapacitete organizacija civilnoga društava uz potporu akademske zajednice, kako bi se uspostavio učinkoviti dijalog svih dionika za društveni razvoj Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta je 3.597.840,76 kuna/ 477.515,53 eura. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstva u iznosu od 3.058.164,65 kuna / 405.888,20 eura (85%), dok Republika Hrvatska iz državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstva u iznosu od 539.676,11 kuna/ 71.627,33 eura (15%).

Razdoblje provedbe projekta je od 31.10.2020. do 31.10.2023. godine.

Kroz projekt je osnovana Udruga Hrvatska mreža za društveno poduzetništvo koja okuplja društvene poduzetnike, OCD-ove, velik broj zadruga i ostalih dionika DP-a u Republici Hrvatskoj. Udruga trenutno broji oko 100 članova. Partneri i dionici, educirani i osnaženi projektnim aktivnostima podigli su svoje kapacitete za međusektorsku suradnju te će kroz radionicu „Zagovaračke aktivnosti OCD-a za provedbu izrađenih smjernica javnih politika“ dodatno osnažiti svoje zagovaračke vješte. Hrvatska mreža za društveno poduzetništvo preuzeti će ulogu krovne organizacije koja će kada projekt završi postati relevantan sugovornik za izradu novih zakonskih alata društvenog poduzetništva u RH. Osim provedenih projektnih aktivnosti kroz nešto više od dvije godine multisektorske suradnje proveli smo brojna ispitivanja i znanstvena istraživanja u području društvenog poduzetništva, pripremili 5 znanstvenih radova, te izradili 8 smjernica za razvoj javnih politika utemeljenih na dokazima.

Smjernice za razvoj javnih politika utemeljenih na dokazima obuhvaćaju 8 područja od važnosti za razvoj DP-a u Republici Hrvatskoj:

  • Zakonodavni okvir DP
  • DP i mladi
  • DP, ranjive skupine i socijalne usluge
  • DP u poljoprivredi
  • Komunikacijski kanali DP, nositelja javnih politika te instituti potpore
  • DP i obrazovni sustav
  • Porezna politika i DP
  • Državna imovina u funkciji DP

Za svaku od izrađenih smjernica planirano je provesti analizu društvenog utjecaja predloženih intervencija koja omogućuje uvid u izravne i neizravne posljedice predloženih smjernica za razvoj javnih politika o društvenom poduzetništvu izrađenih u okviru projekta, kako bi se kroz obrađene kvalitativne i kvantitativne pokazatelje vidjelo kako utječu na povećanje blagostanja zajednice u cjelini i njenog općeg prosperiteta.
U siječnju 2023. godine započela je provedba 6. projektnog elementa „Provedba strukturiranog dijaloga svih dionika i donositelja odluka“. Ovim putem pozivamo svu zainteresiranu javnost da se uključi u strukturirani dijalog o društvenom poduzetništvu vezano za 8 tema DP-a koje su obuhvaćene projektom.
Strukturirani dijalog odvijati će se putem novoosnovanog Virtualnog centra za društveno i u sklopu aktivnosti 6. projektnog elementa „Provedba strukturiranog dijaloga svih dionika i donositelja odluka“. Aktivnosti obuhvaćaju 2. okrugla stola, stručnu raspravu, tematsku radionicu i 4. regionalna sastanka. Za svaku od nabrojenih aktivnosti predviđen je strukturirani dijalog za jednu od 8 tema DP-a koje su obuhvaćene projektom.

Ukoliko želite sudjelovati na budućim projektnim aktivnostima i pridružiti se strukturiranom dijalogu o DP, javite se na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi Vas na vrijeme obavijestili o održavanju aktivnosti. Virtualni centar za društveno poduzetništvo dostupan je u okviru web stranice projekta na sljedećem linku: Virtualni centar za društveno poduzetništvo.

KONTAKTI:
Ured: Brnaze 410, 21230 Sinj
e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Internet stranica: www.socialbiz.cerura.hr

S poštovanjem,

Antonia Kunac
Voditeljica projekta „Dijalogom do Hrvatske mreže za društveno poduzetništvo“

Centar za ruralni razvoj CERURA HR
Stipe Efendić, predsjednik

Izvor: socialbiz.cerura.hr

LAG CK :: Službeni dio

Članovi

13-07-2015

Članovi LAG-a mogu postati fizičke osobe (ako imaju registriran obrt i/ili su upisani u upisnik obiteljskih poljoprivred...

Struktura i tijela LAG-a

13-07-2015

Organizacija koja stvara partnerstva između lokalne uprave, gospodarstva i civilnog društva...

LEADER & LAG

13-07-2015

LAG Cetinske krajine osnovan je s jasnom misijom iskorištavanja svih mogućnosti razvoja...

Misija & Vizija

13-07-2015

LAG Cetinske krajine osnovan je s jasnom misijom iskorištavanja svih mogućnosti razvoja...

Što je LAG & LAG CK

13-07-2015

Organizacija koja stvara partnerstva između lokalne uprave, gospodarstva i civilnog društva...

Korisni linkovi

Sve dodatne informacije možete pronaći na službenim stranicama Ministarstava, Agencija i ostalih organizacija RH: