Poziv na međunarodnu konferenciju “Zeleni i pristupačni turizam” u Splitu 3. – 4. studenog 2016.

Zastupnici u Europskom parlamentu Davor Škrlec, Igor Šoltes i zastupnica Jean Lambert pozivaju na međunarodnu konferenciju "Zeleni i pristupačni turizam" koja će se od 3. do 4. studenog 2016. održati u Splitu, u Hotelu Park.

Tijekom konferencije će se potražiti odgovore na pitanja: Što je održivi turizam? Koji su potencijali Hrvatske? Koji mehanizmi i financijski instrumenti stoje na raspolaganju malim i srednjim poduzetnicima? Koje dodane vrijednosti pruža razvoj pristupačnog turizma? Kako lokalne proizvode i ekološku hranu uključiti u turističke ponude? Kako unaprijediti korištenje obnovljivih izvora energije? Koje su prednosti zelene javne nabave? Što je etično financiranje?

Stručnjaci će kroz različite panele, među ostalim, predstaviti i razmijeniti primjere dobre prakse, poduzetnička iskustva i znanja prikazujući i raspravljajući o važnosti dva trenutno aktualna zakonodavna akta na dnevnom redu europskih institucija - Paketu kružne ekonomije i Europskom aktu o pristupačnosti koji će se direktno odraziti i na Hrvatsku.

Sudjelovanje i program: Na konferenciju su pozvani predstavnici tijela državne i lokalne uprave, poduzetnici, poljoprivrednici, predstavnici obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava, hotelijeri i ugostitelji, predstavnici civilnog društva i svi zainteresirani koji će u otvorenom dijalogu na međunarodnoj razini razmijeniti svoja iskustva i mišljenja.

Uz bogat program sudionike će dočekati i otočni proizvodi i lokalna hrana, a sve u svrhu provedbe ciljeva i promocije održivog turizma.

PRIJAVA / PROGRAM

Izvor: davor.skrlec.eu

 

LAG CK :: Službeni dio

Članovi

13-07-2015

Članovi LAG-a mogu postati fizičke osobe (ako imaju registriran obrt i/ili su upisani u upisnik obiteljskih poljoprivred...

Struktura i tijela LAG-a

13-07-2015

Organizacija koja stvara partnerstva između lokalne uprave, gospodarstva i civilnog društva...

LEADER & LAG

13-07-2015

LAG Cetinske krajine osnovan je s jasnom misijom iskorištavanja svih mogućnosti razvoja...

Misija & Vizija

13-07-2015

LAG Cetinske krajine osnovan je s jasnom misijom iskorištavanja svih mogućnosti razvoja...

Što je LAG & LAG CK

13-07-2015

Organizacija koja stvara partnerstva između lokalne uprave, gospodarstva i civilnog društva...

Korisni linkovi

Sve dodatne informacije možete pronaći na službenim stranicama Ministarstava, Agencija i ostalih organizacija RH: