LAG "Cetinska krajina" na radionici "Koraci u provedbi LRS LAG-ova 2014.-2020."

Ured LAG-a "Cetinska krajina" sudjeluje na  višednevnoj radionici za Lokalne akcijske grupe pod nazivom "Koraci u provedbi LRS LAG-ova 2014.-2020." Radionica se održava u Biogradu na Moru, od 27.05 do  29.05., na području LAG-a Laura.

Ova radionica je od iznimnog značaja jer  se održava u svrhu pripreme korisnika (LAG-ova) za podnošenje Zahtjeva za potporu na natječaj za podmjeru 19.2. , 19.3. i 19.4..

Naime, idućeg mjeseca se otvara specifični natječaj za LAG-ove u Hrvatskoj na kojem će svi LAG-ovi aplicirati za dodjelu alokacija za financiranje do 2020. godine.

Voditelj LAG-a "Cetinska krajina" Tomislav Klarić-Kukuz je izjavio:

" Pred nama je razdoblje vrlo intenzivnih aktivnosti kojima će se okruniti dosadašnji rad LAG-a. Već duži vremenski period zajedno sa svim dionicima izrađujemo "Lokalnu razvojnu strategiju LAG-a Cetinska krajina 2014.-2020." koja će biti od iznimne važnosti za nadolazeći vremenski period. Kvaliteta zajednički izrađene  strategije će odrediti da li će LAG i u kojem iznosu dobiti sredstva iz ovog natječaja. Po našoj projekciji, LAG "Cetinska krajina" bi trebao dobiti okvirno 6.500.000,00 kuna, kojima će LAG "Cetinska krajina" izravno financirati pretežito ekonomski održive projekte iz područja poljoprivrede na ovom području.

U idućem mjesecu ćemo prvu verziju naše strategije objaviti i dati na javnu raspravu, kako bi osigurali što kvalitetnije ulazne informacije i obuhvatili što više  elemenata koji mogu generirati održivi razvoj."

 

 

LAG CK :: Službeni dio

Članovi

13-07-2015

Članovi LAG-a mogu postati fizičke osobe (ako imaju registriran obrt i/ili su upisani u upisnik obiteljskih poljoprivred...

Struktura i tijela LAG-a

13-07-2015

Organizacija koja stvara partnerstva između lokalne uprave, gospodarstva i civilnog društva...

LEADER & LAG

13-07-2015

LAG Cetinske krajine osnovan je s jasnom misijom iskorištavanja svih mogućnosti razvoja...

Misija & Vizija

13-07-2015

LAG Cetinske krajine osnovan je s jasnom misijom iskorištavanja svih mogućnosti razvoja...

Što je LAG & LAG CK

13-07-2015

Organizacija koja stvara partnerstva između lokalne uprave, gospodarstva i civilnog društva...

Korisni linkovi

Sve dodatne informacije možete pronaći na službenim stranicama Ministarstava, Agencija i ostalih organizacija RH: