Održane radionice u Trilju i Hrvacama

U organizaciji LAG-a Cetinska krajina, u Petak: 10.07.2015., održane su radionice na kojima su se prezentirale mogućnosti financiranja kroz EU fondove u sklopu Programa ruralnog razvoja koji je definiran na razini Hrvatske države i Europske komisije, a vrijedi za razdoblje 2014-2020. godine.

Održane su dvije radionice, jutarnja u Trilju i popodnevna u Hrvacama. Na radionicama je prvenstveno stavljen naglasak na mogućnostima financiranja kroz mjeru 4 i mjeru 6. Mjera 6 kroz svoje podmjere cilja na financiranje projekata malih subjekata-poljoprivrednika koji kroz ove podmjere mogu ojačati svoju ekonomsku snagu do razine da mogu razmišljati o kreiranju projekata koje bi mogli dijelom financirati kroz mjeru 4 koja je investicijska mjera predviđena za financiranje značajnijih ekonomskih projekata.

Prvi natječaj za mjeru 4 objavljen je i zaključen početkom godine a krajem godine ide se ponovno u otvaranje ovog natječaja s ponešto izmjenjenim pravilnikom. Mjera 6 je još uvijek aktualna, prvenstveno podmjera 6.3 koja je otvorena do 31.07.2015. Kroz ovu podmjeru mogu se financirati mali poljoprivrednici upisani u upisnik poljoprivrednika. Ostale podmjere 6-ice će biti objavljene do kraja godine.

Radionice su opet pokazale koliko je važna uloga LAG-a Cetinska krajina u naporima za informiranjem javnosti jer je očita doza nevjerice i nepoznavanja mogućnosti koje se pružaju. Vrijedno je za napomenuti da se kroz ove fondove ne daju poticaji klasičnog tipa već se sufinanciraju projekti i ekonomski održive poslovne ideje koje imaju razrađen poslovni plan i nositelje spremne za uspješnu implementaciju projekata.

LAG CK :: Službeni dio

Članovi

13-07-2015

Članovi LAG-a mogu postati fizičke osobe (ako imaju registriran obrt i/ili su upisani u upisnik obiteljskih poljoprivred...

Struktura i tijela LAG-a

13-07-2015

Organizacija koja stvara partnerstva između lokalne uprave, gospodarstva i civilnog društva...

LEADER & LAG

13-07-2015

LAG Cetinske krajine osnovan je s jasnom misijom iskorištavanja svih mogućnosti razvoja...

Misija & Vizija

13-07-2015

LAG Cetinske krajine osnovan je s jasnom misijom iskorištavanja svih mogućnosti razvoja...

Što je LAG & LAG CK

13-07-2015

Organizacija koja stvara partnerstva između lokalne uprave, gospodarstva i civilnog društva...

Korisni linkovi

Sve dodatne informacije možete pronaći na službenim stranicama Ministarstava, Agencija i ostalih organizacija RH: