Održana radionica ‘Europski socijalni fond – mogućnosti za RH’

U organizaciji LAG-a Cetinska krajina, u ponedjeljak, 13. srpnja 2015. u gradskoj vijećnici u Sinju održana je radionica ‘Europski socijalni fond – mogućnosti za RH’.

Na radionici su prezentirane mogućnosti financiranja društveno angažiranih projekata koji ciljaju na jačanje kapaciteta, posebice povećanja zaposlivosti ugroženih skupina. Poseban naglasak je stavljen na inovativnost i održivost kao dva ključna elementa projekata koji se prijavljuju da bi imali realne šanse za financiranje. Velike su mogućnosti kroz Europski socijalni fond, te u tom smislu treba raditi na izgradnji kapaciteta unutar lokalne zajednice koja je još uvijek nedovoljna spremna za ovaj fond. Naglašeno je da ovaj fond često prolazi nezapažen pored ostalih fondova kojima se financiraju isključivo infrastrukturni i poduzetnički projekti, pa u stvarnosti imamo situaciju da određena grupa znalaca i jačih neprofitnih organizacija u hrvatskoj koristi veliku većinu financijskih mogućnosti koje daje ovaj izdašni fond za financiranje društveno angažiranih projekata.

Uz istaknutu potrebu jačanja kapaciteta vrijedno je istaknuti i lokalne neprofitne organizacije koje su uspješne u prijavama na Europski socijalni fond, udruga SRMA i CERURA. Udruga SRMA je na ovoj radionici prezentirala volonterstvo kao jedan od ključnih elemenata podizanja vrijednosti projekata koji se kandidiraju na Europski socijalni fond, a CERURA je prezentirala primjere dobre prakse uključujući i primjer projekta koji im je financiran kroz Europski socijalni fond i trenutno je u fazi implementacije.

LAG CK :: Službeni dio

Članovi

13-07-2015

Članovi LAG-a mogu postati fizičke osobe (ako imaju registriran obrt i/ili su upisani u upisnik obiteljskih poljoprivred...

Struktura i tijela LAG-a

13-07-2015

Organizacija koja stvara partnerstva između lokalne uprave, gospodarstva i civilnog društva...

LEADER & LAG

13-07-2015

LAG Cetinske krajine osnovan je s jasnom misijom iskorištavanja svih mogućnosti razvoja...

Misija & Vizija

13-07-2015

LAG Cetinske krajine osnovan je s jasnom misijom iskorištavanja svih mogućnosti razvoja...

Što je LAG & LAG CK

13-07-2015

Organizacija koja stvara partnerstva između lokalne uprave, gospodarstva i civilnog društva...

Korisni linkovi

Sve dodatne informacije možete pronaći na službenim stranicama Ministarstava, Agencija i ostalih organizacija RH: